sunnuntai 13. kesäkuuta 2010

Takkimekko ja tuttinauhat

Rakastan meidän ihanaa Marimekon Iloista takkimekkoa ihan yli kaiken ja harvoin raaskin sitä tyttösen päällekään pukea (nolona tunnustan), Tykkään sen selkeästä ja hieman retrohenkisestä mallista ja ihanista "kangaspaikka-taskuista".
Tästä sitten lähtikin idea tehdä tyttöselle samanmallinen mekko/tunika, hieman kesäisemmissä väreissä.
Itse pidän useista Marimekon tuotteista kovasti, juuri niiden värikkyyden, selkeiden linjojen ja yksinkertaisten muotojen vuoksi. Tämän vuoksi päädyin valitsemaan kankaankin Marimekon mallistosta tuttuna unikko-kuviona, kesän värikkäänä versiona :)

Kaava tunikaan löytyi Ottobresta 1/2010, Chihuahua-pellavatunika, josta tein pienimmän koon eli 98 cm. Ja uskokaa tai älkää, tämä oli oikein sopiva koko meidän vuosikkaalle tytölle :) Lisäilin tunikaan vaan taskut sivuille koira-aplikaation sijaan.
Tunikan kaveriksi tein myös tuttiketjun/-narun, joka on samasta kankaasta ommeltu.
Ja tuttiketjuista innostuneena, tein muutaman pallollisen tuttinarun, jotka nyt sopivat sitten eri vaatetuksiin ;)
Ja mikähän siinä on, että nämä tuppaavat olevan aina kadoksissa kun niitä tarvittaisiin, joten nyt niitä on sitten useampi. Ja kivan kevyitäkin näistä tuli. Ovat kyllä hyväntuntuisia käytössä.

17 kommenttia:

Susanna kirjoitti...

Ihanan kesäinen mekko. Aivan ihana uusi perheenjäsen teillä :)ja hiiriasukin on todella söpö.

Heidi kirjoitti...

Kiva kesätunika! Tuo uusi unikko-kangas on kyllä ihanan pirtsakka ja mukavaa vaihtelua noille yksivärisille unikoille.

Marita kirjoitti...

Ihanan värikäs tunika.

Anni kirjoitti...

Aivan ihana tuo tunika :) Tykkään valtavasti! Ja sopii teidän neidille nuo iloiset värit ku nnä päähän! Ja tuttiketjut on valloittavia ja aivan ihanan kekseliäs idea ;)

Oiii, mikä pieni hurmuri hän on, ihan ikävä jo <3

Sani kirjoitti...

Oi ku ihana tunika :).
Ella-tyttökin ihastu vallan selittämään tuolla omalla kielellään, kun kuvan näki, joten jotakin samantyylistä taitaa tulla täälläkin valmistus listalle ;).

NorppaStiina kirjoitti...

Voi kuinka ihana! Mulla on ollut jemmassa kankaat iloiseen takkiin jo kauan mutta harmitellut tuon kaavan kokoa (meidän neiti on kokoa 80). Kiitos vinkistä kokeilla tuota jo nyt! Laitoitko saumavaroilla vai ilman?

MURUHUTTU kirjoitti...

Aivan ihana! Minunkin pitäis kokeilla tuota kaavaa kun se on noin kiva!

Ansku kirjoitti...

Hieno tunika! Kaavaa pitää kyllä kokeilla, kunhan sopiva kangas löytyy, on niin kivan mallinen. Pirteä tuli unikkokankaalla :)

Anonyymi kirjoitti...

Voi, kuinka iloinen tunika! Ja ajatella, että noin on sopiva. Itse en ole vaivautunut kaavoja vielä edes vilkaisemaan, kun olen olettanut, että olisi tytölle ihan hurjan iso...

Ulrika kirjoitti...

Ihanan pirtsakka mekko! Ja sopii mallille ihan täydellisesti!

Santra kirjoitti...

Aivan ihana! :)

PaaPii kirjoitti...

Aivan ihastuttava! Sama kaava on ollut mielessäni mutta sitä kivaa kangasta metsästän :)

Anonyymi kirjoitti...

Hei, mikä sulla on tuossa tuttinauhassa lenkkinä tuttia varten? Heti pitää päästä tekemään kaikille tuttia käyttäville lähipiirin lapsukaisille :)

Terkuin, MirkaJ

Kielokerma kirjoitti...

Voi että on ihana!!!!! Ja ihanan värikäs.

riika kirjoitti...

Kysyn samaa kuin MirkaJ, mikä sulla on tuo musta lenksu tuossa tuttinauhassa, ois kiva itekki tehä noita tuttinauhoja. Ja ihania ompeluksia sulla!

Anna kirjoitti...

riika, tuo tuttinauhan musta lenksu on sellainen kuminen renkula, joka on tarkoitettu tuttinauhoihin :) Se on siis valmistettu "elintarviketurvallisesta"-kumista, joka soveltuu juuri tuohon käyttöön ja on myöskin kooltaan sopiva. Itse tilasin renksut ja klipsit netin kautta niin sain tarvikkeet suoraan kotiovelle :)

Anonyymi kirjoitti...

Kuvahaulla sattumalta törmäsin tähän ihanuuteen ja piti sitten googlata mistä löytyisi tuttinauhaan sopiva renkula - kaveriporukka kun on lisääntymässä tässä kevään mittaan useamman mukulan voimin. Ikasyriltä ainakin löytyi, jos saan mainostaa :-p (ei mitään kytköksiä ko kauppaan henk. koht.)