sunnuntai 6. kesäkuuta 2010

Virkattu koiran peti

Arvatkaa mitä...meillä on uusi ihana, pieni ja suloinen perheenjäsen :)

Pientä rakasta palleroa on odotettu todella kovin ja hyvin hartaasti. Ja vihdoin tämä pieni sydänten sulattaja on meillä kotona! Kaveri on vielä aivan pienen pieni ja kasvaa tuosta vielä jonkin verran. Tämä pallero saapui meille perjantaina ja hakumatkahan oli käytettävä hyödyksi myös käsitöiden ja näperrysten saralla, kun kerrankin oli mahdollisuus istua kaikessa rauhassa paikallaan autossa ;) Automatkan aikana syntyi pienelle huiskuharjalle oma pieni nukkumapesä, joka muodostui mieluisaksi köllöttelypaikaksi ja sopii myös meidän melko selkeälinjaiseen sisustukseenkin.

Omassa korissa uni maistuu...
Ja vällyjen välissä on niin ihanan lämmintä.
Virkkasin koiran pedin trikookuteista numero 8:n koukulla. Kudetta koriin kului noin puolitoista kiloa. Aluksi ajatuksenani oli ommella korin pohjalle kankaalla päällystetty ympyrän muotonen patja, mutta pian huomasin, että erilaiset viltit ja fleecepeitot olivat enemmän pikkuisen mieleen. Pallero tykkää kaivautua peiton väliin ja rakastaa, kun hänet "peitellään" nukkumaan. Tällöin korissa on ihaninta ja lämpimintä nukkua ja etenkin jos koriin lisää vielä lämmitetyn kaurapussin :)
Kori on halkaisijaltaan n. 48 cm ja ajatuksena oli tehdä korista sen verran iso, että se sopisi käyttöön vielä aikuisenakin (saan nähdä miten kaveri koriin sitten mahtuukaan).
Korin reuna on n. 30 korkea, joka on käännetty kaksinkerroin reunan jämäköittämiseksi. Näin ollen korin laita on korkeudeltaan n. 15 cm.
Korin ohje on mukailtu pyöreän korin ohjeesta, joka löytyy täältä, sivun vasemmasta alalaidasta .
Lisäksi, koska automatkalla oli aikaa, tein huiskuharjalle myös "lelukorin", jossa lelut pysyvät järjestyksessä ja johon ne saa eroteltua lasten tavaroista. Lelukori on tehty samalla pyöreän korin ohjeella, käyttäen koukkua 8. Korin halkaisija on n. 33 cm ja korkeus n. 14 cm.
Ja koska matkaa oli vielä jäljellä, ajattelin tehdä lopusta harmaasta trikookuteesta kynäpurkin, jotta edes joskus löytäisin kynän tai sakset ensiyrittämällä. Kynäpurkin tein ihan summamutikassa, mutta valmiin kynäpurkin sekä lisäkisi neliön korin ohje löytyy myös täältä, sivun vasemmasta alalaidasta.
Korien virkkaaminen oli mukavaa ja nopeaa puuhaa. Aluksi tein ensimmäisen version koiran pedistä harmaa-valko-raidallisena, mutta koska harmaa trikookude jätti väriä jo hieman sormiini, en uskoisi, että kori olisi onnistunut pestä värjäämättä valkoista. Ja tämän vuoksi päädyin purkamaan ensimmäisen pedin ja tekemään tilalle uuden. Koiran sänky on kuitenkin sellainen, että tykkään, että sitä saa pestyä rauhassa ja niin usein kuin haluaa ja nyt sen saa heittää rauhassa koneeseen, pelkäämättä värien sekoittumista :)

25 kommenttia:

Annika kirjoitti...

Voi pikku söpöliiniä!

Sani kirjoitti...

Voi suloisuus mikä koiruus :) inana pieni <3

Rva Kepponen kirjoitti...

Voi mikä söpöläinen.

Kirsikka kirjoitti...

Voi miten suloinen pieni pörröpää! Niin ihana. Ja tuo makuupaikkakin tosi kiva.

Annika kirjoitti...

Ihana, ihana, ihana! Joskus oli samainen rotu vakavassa harkinnassa, mutta siirtyi koiran hankinta jonnekkin tulevaisuuteen :) Niin ja korit myös kauniita!

Mirka kirjoitti...

Voi ihana!!! <3 Saahaanko tulla joku päivä ihastelee? Ei taida ihan vielä lenkkiseuraksi olla pikkusesta! Tosi söpö <3

Ja nuo virkkaukset on hienoja! Mistä sie ostit kuteet? Sieltä, öö, kaupunkiin päin, mutta sieltä syrjemmästä saa noita ainakin edullisesti, en oo ostanu, kerran aikoinaan käyny siellä, mutta pitäs varmaan joku päivä käydä :) Ja varmaan tuonne toiseenkin kaupunkiin päin mennessä syrjässä on toinen paikka missä on paljon kuteita. Mie oon aina ajatellu, että on kuitenkin hankalaa, vaan vissiin aika nopsaa puuhaa? Mie haluisin maton tuommoi tehä! Ja just noita koreja. Ja ja ja ja...

Riikka kirjoitti...

Ihastuttava harjapää! Meidän tytöt tuossa vieressä arvatenkin haluaa myös, mutta ei saa kuulemma olla villi =).

PaaPii kirjoitti...

Voi mikä pikkuinen otus ♥ Taisi olla pitkä ajomatka kun noin paljon sait aikaan :D

Anna kirjoitti...

Ihania kommentteja olette laittaneet!

Mirka; tervetuloa ihastelemaan pientä palleroa :) Mie ostin kuteet sieltä pyöröpuikosta, ja joku edukkaampi paikka olisi kyllä kiva löytää, joten vinkkaahan tänne, mitä paikkaa tarkoitit :)

PaaPii; ajomatkaa tosiaan oli käsitöihin riittävästi, kolme tuntia mennessä ja toiset kolme tuntia tullessa :)

Anni kirjoitti...

Ihanat korit oot saanu ihanalle hauvelille tehtyä :) En malta oottaa et pääsen kurkkimaan ja lutustelemaan pientä!

Saana kirjoitti...

Ihana uusi perheenjäsen teillä. Juuri tuollaisesta olen itsekin haaveillut, mutta toistaiseksi asia on ihan vain haaveiluasteella.

Anonyymi kirjoitti...

Tui tui, karvapallo, J-täti lähettää puruluun makuisia terveisiä <3

Huippuihanat korit, sekä petipaikka, että lelukori. Ehdottomasti työlistalle täälläkin!

Piia kirjoitti...

Hän on suloinen :)

Katja kirjoitti...

Voi mikä pikkuinen höpönassu! upeita koreja:)

Tia kirjoitti...

Ihana pikku koira!!

Unaja kirjoitti...

Onpa tosiaan suloinen perheenjäsen. Jä hänen sänkynsäkin on ihanan lokoisan ja kotoisan oloinen.

Niina kirjoitti...

ihana mekko ja suloinen kiinanharjakoira. ihania virkkauskia myös

Johanna kirjoitti...

Hei! Löysin nämä virkkaamasi korit haulla. Aivan ihania!
Linkit ohjeisiin eivät enää toimi.

Onko sinulla ohjeet vielä olemassa jossain?

Kuinka paksua tuo trikookude on, suurin piirtein? Aion leikata itse kuteet, joten haluaisin tietää, miten paksua leikkaan.

Ja koirakin on suloinen! :D

Anna kirjoitti...

Johanna,
Linkki ei tosiaan enää toimi...voihan nenä...
Löysin netin syövereistä hieman vastaavanlaisen ohjeen... olisikohan tästä hyötyä:
http://www.kangasaitta.fi/kangasaitta/web.nsf/pages/27367072ED82C10CC2257549005F0E67/$file/Virkattu%20kori.pdf
Tuota ohjetta ja kkoa muokkaamalla saa varmaan itselleen sopivan kokoisen korin :)

Trikookuteen paksuudesta en oikein osaa tarkkaan sanoa muuta kuin että olisikohan tuo valmis kude ollut osapuilleen sellaisen laihan pikkusormen paksuista :)

Auttoikohan tämä yhtään ;)

Johanna kirjoitti...

Kyllä, auttaa, kiitos paljon!!!

Anonyymi kirjoitti...

Todella ihana peti koiralla

Mun luona kirjoitti...

Apua mikä ihana koiranpeti <3 paljonko maksaa tehdä mulle samanlainen? :P

Anna kirjoitti...

Katariina, kiitos kysymästä.
Valitettavasti minulla ei tässä elämäntilanteessa ole ylimääräistä aikkaa tehdä käsitöitä eteenpäin, mutta kaanustuksen sana; "tuon pedin teko ei ole hankalaa". Kannustan yrtittämään itse :) Tuo peti kun virkataan trikookuteesta niin se tulee valmiiksi nopeasti :)

Anonyymi kirjoitti...

Heippa! Ihastuin kovin koiran petiisi! Innostuneena tästä lähdin ostoksille ja ostin trikookudetta. Ongelmana on, etten ole koskaan aiemmin virkannut.. Nyt sain jo perustaidot kuntoon mutta taidot ei riitä yllä mainitun ohjeen "muokkaamiseen". Teen saman kokoista petiä kuin sinunkin, olisiko mahdollista saada muokattu ohje millä teit? :)

Anna kirjoitti...

Hei,
Kiitos Anonyymi!
Valitettavasti korin virkkaamisesta on sen verran pitkä aika etten muista enää ulkoa, monta "kerrosta/riviä" virkkasin pohjaa. Valitettavasti minulla ei siis ole ohjeen muokkaamisesta mitään varsinaista ohjetta paperilla tai koneella :(
Uskon, että saat kuitenkin hyvän ja sopivan korin aikaan, kun teet vain tuosta pohjaympyrästä omiin tarpeisiisi sopivan. Jatkat siis vain pohjapyörylän tekoa ohjeen mukaan. Toivottavasti korita tulee hyvä peti koirallesi. Mukavia käsityöhetkiä!