sunnuntai 11. huhtikuuta 2010

Siivousliina, tiskirätti, pölyrätti, puhdistusliina...rakkaalla lapsella on monta nimeä :)
Tämä oli projektini nimi, ajomatkalla pohjoiseen...
Jotain piti olla tekemässä, kun eihän sitä sopinut täysin tyhjänpanttina istuskella. Sormet oikein syyhysivät tekemään jotain ja nämä siinä matkalla sitten syntyivät.


Pitkään olin ihaillut toinen toistaan kauniimpia rättejä, joita silmiini sattui monista blogeista, kuten esimerkiksi täältä, täältä, täältä, täältä, täältä ja täältä :)

Rätit ovat niin kivan näköisiä, ekologisia, pesunkestäviä ja kuulemma niillä olisi antibakteerisiakin ominaisuuksia. Bambuisia tiskirättejä on kehuttu kovasti myös lian irroitus-kyvystään, joka onkin tärkeä ominaisuus lapsiperheessä. Jopa kuivuneen ja pinttyneen ruuankin pitäisi irrota hieman helpommin rätin karheuden vuoksi.
En malta odottaa että pääsen testaamaan rätin lian-irroitus-tehoa ja imukykyä :)

Osa räteistä on menossa lahjaksi, jonka vuoksi lisäsin niihin vyötteen, Unajalta ja Hipulta idean saaneena.

Kaikki siivousliinat on virkattu Novitan Bambulangasta, hieman eri kokoisiksi jotta liinat soveltuisivat hieman eri käyttötarkoituksiin.
Silmukkamäärät ovat vaihdelleet 40-50 välillä ja koukkuina käytin sekä nelosta että kutosta, haluamastani neuleen tiheydestä riippuen.

16 kommenttia:

Iikkis kirjoitti...

Kivoja! Tuo vyöte tekee kyllä paljon, nuohan vois olla ihan hyvin kaupan hyllyllä!

-J- kirjoitti...

Voi mitä herkkupaloja! Kerrohan miten tuo Novitan bambu kestää konepesua, josko sitä uskaltaisin käyttää puuvillan sijaan :)

Heidi kirjoitti...

Kivoja rättejä! Kotitöihin mukava piristys! Ja varmaan toimii hyvin käytössä. Itsekkin olen noita katsellut, mutta en ole vielä saanut aikaiseksi itse tehdä.

Anni kirjoitti...

Pistähän virkaten, miekin haluun ;) Tosi ihana lahja ois saada, ja tuollaista kelpais kyllä roikotella hanan päällä toisin kun noita perusrätysköitä!

Hmmm.. oppisinkohan miekin virkkaamaan, jos istuisin tunteja autossa enkä pääsis karkuun ;)

Kirsikka kirjoitti...

Tiskirättivillitys leviää ja se on kiva juttu se :) On se vaan tämä blogimaailma mainio paikka, minulla olisi ainakin monta juttua jäänyt tekemättä ilman tätä bloggaamista ;)

Unaja kirjoitti...

Tosi suloisen värisiä rättejä. Ja ihanat rimpsut ruskeissa räteissä :)

-J- kirjoitti...

Nimesin Suklaamarengin tiskirätit (http://suklaamarenki.blogspot.com/2010/04/tanaan-keittiossa.html) tiski-ihanuuksiksi - nämä menevät kyllä samaan kategoriaan, ei nuita räteiksi voi sanoa!

PaaPii kirjoitti...

Ihanat rätit ja vyötteet näyttää kivoilta. Pitäisköhän minukin tehdä muutama... :D

Anna kirjoitti...

Kiitoksia Iikkis, -J-, Heidi, Anni, Kirsikka, Unaja ja Paapii!

On ihan totta, että ilman blogimaailmaa, en olisi näitä tullut kokeilleeksi, enpä olisi edes keksinyt moista ;)
On ihanaa löytää uusia ideoita ja päästä testaamaan kaikkea uutta...joskus vähän hassujakin asioita :)

Annika kirjoitti...

Nättejä! Vai voiko tiskirättiä sanoa nätiksi..? Samat suunnitelmat täälläkin suunnassa, langat ovat jo tovin tuossa odotelleet, että aikaa liikenisi muilta projekteilta.. :)

PipetiPoo kirjoitti...

Tosi kiva lisä tuo vyöte! Miten sen teit, tulostitko aivan tavalliselle kopiopaperille? Vieläkö tuota bambulankaa on myynnissä, ainakaan mä en oo sitä enää kaupoissa nähnyt?

Anna kirjoitti...

Nyt vaan Annika ja PaaPii virkkaamaan ;) Jos vaikka pääsisin ihastelemaan teidän tekemiä ihanuuksia.

PipetiPoo, tulostin tosiaan vyötteen ihan tavalliselle paperille niin, että sain yhdelle paperille kaksi "etikettiä" paperin ollessa vaakasuunnassa.
Meillä itäsuomessa bambulankaa löytyy ainakin Prismasta ja Anttilasta, mutta Kuusamossa käydessämme jouduin hakemaan sitä ihan lankaliikkeestä, josta tuo suklaanruskea vyyhti on ostettu.

sanna kirjoitti...

Ihnia rättejä ja niin suloisiissa väreissä Näyttävät kyllä tuo vyöteen kanssa siltä, että ovat kaupan hyllyltä otettuja!
Ihasten myös noita kaikkia sun tekemisiä vaatteita, koska itse en ole kovin hyvä ompelemaan eikä mulle ole edes saumuria.
Onko noita vaatteita jossakin myynnissä?

Anna kirjoitti...

Sanna, kiitos kauniista kommentistasi :)
Vaatteita ei ole virallisesti myynnissä missään, mutta jotakin pientä olen tuttuille ommellut :)

Katja kirjoitti...

Aivan mahtavia:)

Jenny "Retrokas" kirjoitti...

Kiitos kommentistasi blogissani! =) Niitä tutinpidikkeen renkaita ostin alkutalvella yhden (en muista minkä) ruotsalaisen bloggaajan kautta. Ovat ruotsin elintarvikeviraston hyväksymiä ja todella kestäviä (testattu on!) niin ja sopivat mam ym tutteihin. Mutta sen jälkeen kun olin nämä tilannut niin huomasin että Marikalla Ikasyr:istä oli näitä mynnissä. Piti oikein käydä tsiikaamassa ja kyllä hänellä niitä vielä oli, kas tässä: http://www.ikasyr.fi/verkkokauppa/muuta_kivaa_smatt_och_gott/?num=123184&upotusURI=/verkkokauppa/muuta_kivaa_smatt_och_gott/&x122892=Select/Card Uskoisin että ovat juuri niitä samoja mitä mullakin on.

Piti vielä kommentoida että tosi hienoja rättejä olet väkerrellyt! =) Meillä on jo kauan ollut yksi bambuinen tiskirätti käytössä muitten joukossa ja se on kyllä niin hyvä. Todella hyvin saa ruoat ja muut sotkut pyyhitty pois pöydältä ja syöttötuoleista. Olisihan tuossa kirjahyllyssä yksi aloitettu rättikin mutta kun nyt on tullut tehty kaikkea muuta, pitääpi virkata se valmiiksi joku päivä. =)