keskiviikko 28. huhtikuuta 2010Meillä juhlittiin 1-vuotissynttäreitä ja kuten olen jo aiemmin suunnitellut ja päättänyt, tarkoitus on ollut viedä tyttönen 1-vuotis kuvaukseen valokuvaamoon.
Myös veljet ovat käyneet aikoinaan valokuvattavana ja pojista onkin otettu mielestäni aivan ihanat valokuvat, jotka koristava aulan seinustaa.
Valokuvissa pojilla on päällään sellaiset vanhan aikaiset vaatteet ja kuvat ovat otettu seepiana.

Ja koska olin jo aikaisemmin päättänyt, että tyttösestä täytyisi saada saman henkinen kuva, tarvittiin kuvausta varten mekko...
Ja asiahan ei ollutkaan niin yksinkertainen, nimittäin...missään, ei kertakaikkiaan missään, ollut sopivaa mekkoa. Voitteko uskoa!
Ja vaatimuksena oli vain; sopiva koko, vanhan ajan tyyli ja vaalea/rusehtava sävy.

Mutta koska valmista mekkoa ei löytynyt...kävi tämä äiti hieman kangaskaupassa, ja... no mekkohan siitä sitten syntyi...Yritin kuvata mekkoa vähän joka puolelta ja mitä ihmeellisimmissä paikoissa. Älkää siis välittäkö erittäin huonoista kuvakulmista :) Olen vain viimeaikoina huomannut, ettei valokuvaaminen olekaan niin helppoa jos lapsi ei pysy hetkeäkään paikallaan ja kuvien laatua hankaloittaa entisestään laiska äiti joka ei viitsinyt tehdä kuville minkäänlaista "käsittelyä" ;) Mutta jospa tuo mekko noista kuvista nyt kuitenkin näkyisi :)

Ja pakko on vielä laittaa perään kuvasarja, jossa neitokainen bongaa veljet ulkoa leikkimästä :)
Jotenkin tuo kuvasarja vaan laittaa hymyilyttämään kun tietää tytön tempperamentin ja sen kuinka kovasti hän olisi halunnut päästä mukaan temmellykseen.
Mutta kuvissa siis edelleen vielä samainen mekko :DJa siis todellakin...tässä se mekko :)
Kankaat mekkoon olen ostanut paikallisesta ompeluliikkeestä, josta hampstrasin pitsiä useamman metrin, hieman ruutua, valkaisematonta puuvillakangasta sekä hieman pellavaa tuohon yläosaan. Kaava on Ottobren 4/2007 numerosta, josta mekkoon on otettu yläosa. Alaosa ja essut on tehty omasta päästä mekkoa kootessa leikellen ja ommellen.
Mutta sainpahan nyt ainakin sen vanhanaikaisen-oloisen mekkosen, josko nyt sitten pästäisiin sinne valokuvaukseen :)


14 kommenttia:

Annika kirjoitti...

Oi, ihana mekko! Ihan täydellinen...

Anonyymi kirjoitti...

Suloinen! Kauniisti sopivat värit toisiinsa. Ja ihana tuo kuvasarja!

Heidi kirjoitti...

Kaunis mekko! Nuo vanhanajan tyyliset vaatteet on kyllä kauniita ja sopivat hyvin tuollaisiin kuvauksiin ja juhlavaatteeksikin. Ja eihän sitä voi tinkiä, silloin kun on päässä vahva visio siitä millainen lopputuloksen pitää olla...

Eeva kirjoitti...

Ihana mekko!

Mari kirjoitti...

Hienon mekon olet ommellut. Oikein on suloinen malli =)

Kirsikka kirjoitti...

Suloinen mekko, kuten tyttökin. Nuo vikat kuvat saivat minutkin hymyilemään :) Tuolla samalla mallillahan voisi tehdä ihan arkimekkojakin, tosin vähän arkisemmista kankaista. Tykkään tuosta esiliinaideasta.

Ansku kirjoitti...

Niin kaunis mekko! Ja ihania nuo kuvat, alkoi hymyilyttämään, kun meillä katsellaan samaan tyyliin, jos isoveli touhuaa pihalla :)

Susanna kirjoitti...

Kaunis mekko, hyvin onnistuit luomaan vanhanajan fiiliksen. Mulla käy aina juuri noin, että jos etsin jotain tiettyä niin sitä ei varmaan löydy mistään, mutta onneksi osaa sitten itsekin tehdä jotain.

-Minna- kirjoitti...

Onpa aivan ihana mekko!!
Minulla olisi pitkä pätkä ihanaa perintöpitsia jonka haluaisin hyödyntää tytön ja hänen serkkunsa mekkoon, mutta mekon malli on ollut hakusessa, saahan tästä käyttää ideoita, saahan? :-)

Anna kirjoitti...

Kiitos aivan ihanista kommenteistanne <3
Ne kyllä lämmittävät ihan suunnattomasti mieltä!

-Minna-, kaikki ideat ovat vapaasti käytettävissä ja on ihanaa, jos joku jonkun idean tai jotain kivaa bongaa täältä blogistani ja pystyy hyödyntämään sitä omissa ompeluksissaan :) Ilo on siis minun puolellani <3

Vauhtivekaroiden äiti kirjoitti...

Niin kaunis mekko! Onnea 1-vuotiaalle :)

Anni kirjoitti...

Aivan ihanasti onnistui tuo mekko :) Todella kaunis ja osaan jo kuvitella tyttösen kuvan poikien kuvan viereen ;) Ja tosi siistiä jälkeä, oon ihan kade :D

Ihana ihana ihana :) Saat tehdä meidän pojallekin pian moisen ;)

Susanna kirjoitti...

Kerrassaan kaunis mekko! Itekin huomasin ihan saman, ettei kaupoista oikein 1-vuotiaalle tuollaista mekkoa löydy. Minäkin aikoinaan tein pahasti samanlaisen mekon, vähän eri väreillä vain.

Anna-Maija kirjoitti...

Voih, ihan valtavan ihana mekko!