torstai 5. heinäkuuta 2012

Leikkiruokia juhlaan ja vihdoin valmis leikkimökki


 Meidän tyttösellä on ollut tänään oikea onnenpäivä! Tänään on iloittu ja riemuittu uutta valmistunutta leikkimökkiä ja juhlittu Aino-nuken syntymäpäiviä. Voi tätä juhlimisen määrää :) Juhlimisen jälkeen leikittiin vielä vähän jätskikioskia ja herkuteltiin tötteröjäätelöillä!

Leikkimökki tilattiin pikku-neidille paikallisesta Puukeskuksesta ja maalattiin sitten samaan sävyyn kuin oma kotitalokin. Sisustamaankin ollaan jo vähän mökissä ehditty ja saatu kalusteita sekä astioita hieman paikoilleen (muutama maalausjuttu odottaisi vielä tekijäänsä, mutta pikkuhiljaa hyvä tulee...).   


Astiahylly saatiin yhteistuumin maalatuksi ja seinälle. Sinne laitettiin sitten kaikki leivosvuoat ja kakkutarvikkeet.


 Astiakaappikin löytyi mukavasti  ja se oli meille kuin tehty. Sisään saa sopimaan mukavan määrän astioita ja ruokia ja ompa tuo kaappi tainnut toimittaa jääkaapin tehtävääkin leikeissä. Hyllyn päälle laitettiin kahvinkeitto-välineet, jotta saadaan pikaisesti kahvit keitetyksi mökkivieraille :)


Leikkiuuni kuuluu toki myös keittiön varustukseen ja uunissa onkin paistumassa jo synttärisankarin kakku!
Uunin kakkuvuoat pitävät kaikki sisällään mummon neulomat ihanuudet! Katsokaahan näitä ihania kakkuja ja herkkuja!

 

Eikö näytäkin ihanalta! Herkullisia leivoksia, kakkuja, keksejä, piiraita ja torttuja!
Nam! 
Nämä  ihanaakin ihanammat mummon käsityönä tehdyt leikkiherkut tytsä sai mummolta lahjaksi jo aiemmin ja nämä ovat olleet valtavan suuressa suosiossa ja päivittäisissä leikissä. Herkut mummo on tehnyt omasta päästä. Ja kakut on neulottu kakkuvuokiin sopivaksi, niin, että ne todella saa paistettua leikki-uunissa valmiiksi, ja kipattua sitten tarjoiluastialle tarjottavaksi (tuossa kaksi pienempää kakkua vielä vuoissan, oodottamassa tarjoiluastialle pääsyä).


Synttärivieraat ovat tekemässä kotiinlähtöä...masut herkkuja ja ihania tarjottavia täynnä :) Juhlat olivat onnistuneet ja kaikilla oli mukavaa :)


Lopuksi käytiin vielä jäätelökioskilla tarjoamassa synttärisankarille jäätelötötterö ja nautittiin yhdessäolosta.
Ihana päivä ja ihania yhteisiä hetkiä!


11 kommenttia:

Cee kirjoitti...

Vau, miten ihanan näköistä! Nuo leikkikakut ovat ihan huippuja! Haaveilen leikkimökistä meidän uuden kodin pihalle, kunhan se joskus valmistuu.

Hatatuu kirjoitti...

Ihana mökki ja melkoisen ahkera mummo. Ihanaa ihanaa, astiahyllyt, mökki, kakut, jätskit ja kaikki!

NuppuNeula kirjoitti...

Onpa suloinen mökki ja ihania herkkuja! :)

Tiina kirjoitti...

Voi miten kaunista, ja erityisesti sisältä tuo näyttää juuri minun unelmieni-leikkimökiltä. ;) Mietin vain, pysyykö se joskus meillä niin somana kuin tahtoisin.. ainakin me itse lapsena kyllä tehtiin sellaisia salaatteja ja keitoksia leikkimökissä, että hukkaan olisi mennyt sinä majassa kaikki kauniit sisustelut. Toivottavasti omat lapseni osaisivat sitten leikkiä vähän äitiään siistimmin.. :D

Befrica kirjoitti...

Nuo virkatut ruuat on aivan yli-ihania. Olen itsekin virkannut muutaman vihanneksen meidän tytöille, ja tykkäävät niistä todella paljon leikeissä. Pitäisiköhän kans kokeilla leivospuolen virkkauksia. :)

Nunu kirjoitti...

Vitsi kun on herkullisen näköiset tarjoilut! Ihanat synttärijuhlat on Aino-nukke saanut. Mökki on kiva, mä olen kateellinen tuosta astiakaapista, meidän mökissä kun astiat on hujan hakan yhden onnettoman hyllyrähjän päällä.:)

Minnuli kirjoitti...

Ihastuttavan näköistä ja mökistä tuli kaunis ja monipuolinen leikkimaailma rekvisiittoineen. Upea kokonaisuus.

nnaa- kirjoitti...

Pakko kommentoida sen verran jotta kuvissa esiintyvät emali-mukit punaisilla sydämmillä on IHANAT! Multa löytyy samaa sarjaa oleva emali-kattila! <3

jademamma kirjoitti...

Ai ai miten onnellisen näköinen uuden leikkimökin haltiatar <3

Kaisa/Peikkolapset kirjoitti...

Eksyin Ahdin tilan-blogista käymään ja totesin ilokseni, etten ole ainoa Kaalitarhan Tenaviin hassahtanut! ;) Ihania ruokia tarjolla kauniissa mökissä!

Anonyymi kirjoitti...

Ihana leikkimökki, itse miettinyt että laitammeko ollenkaan lapsille leikkimökkiä, kun muistaa ite miten sitä sotkettiin , ;) mutta jos sen sisustais oikeen ihanaksi niin ehkä ne lapset pitäis sen myös siistinä. Mutta omat lapset tuntien siellä tehtäis hiekkakakkuja, mielikuvitus lemmikeille pesiä joka nurkkaan ;D eli kannettais heiniä, aseteltais vesikuppeja että jos se orava tai pupu tulee niin niille pitää olla ruokaa, ja välillä olisi pihalla myös samaa sotkua että jos se poro tulee niin sille pitää olla vettä sankossa ym ym tätä on ollu jo ilman leikkimökkiäkin :) ja kaikki nuo kankaiset tai virkatut ihanuuvet olisi siis siinä sivussa märkänä,hiekasssa, kuravellissä ;)

MUTTA HIENO ON TEILLÄ PIENI KOTI :D

JA haaveilen ite että joskus olisi,mutta taitaa ehtii lapset kasvaa isoks ennen sitä varsinaista toteutusta ;)