sunnuntai 1. heinäkuuta 2012

Kesälätsät


Kesälätsän ompelu on ollut mielessä jo pidempään ja suunnitelmana on on ollut tehdä lippalakkityyppinen kesäpäähine, joka suojaisi samalla simiä. Ajan ollessa kortilla, saimme jo ensi hätiin ystävän ompelemat ihanat lätsät, mutta kovasti houkutteli päästä testaamaan toteutusta myös itse. Ja tuumasta toimeen ryhdyttyäni sain aikaan omalle tytölle sydän-lätsän ja tutulle pikkupojalle vihreäsävyisen retro-päähineen. Voi jukra miten tykkään näistä retro-kankaiden väreistä ja tyylistä, etenkin näin kesäisin! Niin ihanan pirteitä, iloisia ja raikkaita! 
Lätsän kaava löytyy Ottobren numerosta 3/2010.


Suuremman linjan projektit alkavat myös pikkuhiljaa valmistua, kuten tämä leikkimökki, josta on muodostunut lapsille hurjan tärkeä ja rakas leikkipaikka! Tyttösen leikkeihin mökissä kuuluvat perinteiset kotisleikit ja isommat pojat sulkeutuvat mökkiin leikkimään ja rakentamaan legoillaan. Voi miten suloinen näky ovatkaan kaksi koululaispoikaa vanhoine matkalaukkuineen, jotka ovat täynnä legopalikoita, kulkemassa kohti pihan perällä sijaitsevaa leikkimökkiä!
Leikkimökkiprojektista varmasti myöhemmin vielä hieman lisää

Kukat kuuluvat kesään ja niitä on kerätty yhteistuumin lasten kanssa. Lahjaksi olenkin saanut tänä kesänä monen monta kaunista kimppua pojilta, kun ovat halunneet ilahduttaa äiskää ja kyllähän tälle äidille on tullut noin kauniista kimpuista hyvä mieli! Isot Riihimäen purkit ovat toimineet loistavina "maljakkoina" luonnonkukille niin sisällä kuin ulkonakin :)2 kommenttia:

Annika kirjoitti...

Ihanat! Meillä on tuo sama lätsämalli ollut ykkössuosikki jo kolmatta kesää! Pari olisi vielä suunnitelmalistalla täksikin kesäksi..

Satu Niemi o.s. Laaninen kirjoitti...

Aivan ihanat lätsät!!! Iik!