tiistai 14. joulukuuta 2010

Neulottu Myssykkä ja ihana Joulukortti
Tälläisen myssykän olen saanut aikaan :) Tämän uskallan jo tänne blogiinikin laittaa, vaikkakin myssy on oikeasti Joululahja :) Uskon kuitenkin, että lahjan saaja ei käy täällä kurkkimassa, joten yllätys ei paljastu ennenaikojaan.

Neuloin myssyn ihanan pehmeästä Novitan Alpaca-langasta, joka tuntuu uskomattoman ihanalta ihoa vasten.
Myssy on neulottu kaksinkertaisella langalla 4:sen puikoilla. Langan menekki minulla oli 2 kerää.
Myssy on neulottu omasta päästä mukaillen Mario-myssyn ohjetta. Itse loin omaan myssyyni 84 silmukkaa, ja kavensin lopussa ihan mieleni mukaan sattumanvaraisesti. Lopulta kiristin silmukat tiukasti kuroen yhteen. Ja myssyhän siitä syntyi. Koristeeksi virkkasin vielä kukkasen :)
Myssy on aika samanmoinen kuin vosi sitten neulomani myssy.
Mutta tämä on kyllä tuplaten mukavampi ja parempi päässä. Ja eihän tässä nyt auta kuin laittaa puikoille uusintavedos, tosin itselleni ja harmaasta langasta. Tämä lahjaksi lähtevä myssyhän on tuollainen kauniin rusehtavan sävyinen.

Sitten haluan kiittää kauniisti Kaunis Helmi-blogin Tanjaa aivan ihanasta ja mieltä lämmittävästä Joulutoivotuksesta!

Mukaan kuuluu myös muutama Jouluinen kysymys, joihin saa vastailla:

1. joululaulu sinun makuun ja lyhyesti miksi juuri se?
Tänä Jouluna valitsen poikkeuksellisesti rauhallisen joululaulun sijaan kaksi laulua; Tonttujen jouluyö (soihdut sammuu...) sekä Porsaita äidin oomme kaikki. Nämä kappaleet siksi, että kuopuksemme rakastaa näitä lauluja ja leikkii aina mukana kuullessaan nämä kappaleet. Erityisesti kappaleiden kohdat; "tip-tap-tip-tap" sekä "sinä- ja- minä,-sinä- ja- minä" ovat ne parhaimmat :)


2. mukavin joulu puuha ja mikä tässä viehättää.
Mukava joulupuuha on lasten kanssa vietetyt piparitalkoot ja talkoissa viehättää erityisesti lasten riemu, taikinasuut ja toki ihanan Jouluinen tuoksu. Myös toisten ihmisten ilahduttaminen pienillä asioilla tuntuu aina myös erityisen hyvälle.


3. Mikä on se juttu > tunnelma/ tyyli / menu,

tai ihan jotain muuta, jota sinä tänä jouluna tavoittelet.
Olin etukäteen ajatellut, että tänä vuonna haluan laittaa mahdollisimman harmonisen ja rauhallisen yleisilmeen kotiini ja valita jolukuusen pallotkin valkoisen ja hopean sävyyn jne.

Tajusin kuitenkin, ettei tämä tuo minulle sitä toivottua ja etukäteen odotettua Joulutunnelmaa ja rauhaa, vaan se että saan viettää aikaa yhdessä perheeni kanssa ja nauttia lastenmme ilosta ja riemusta. Tämän vuoksi päätin, että meillä koristellaan kuusi edelleen perintönä kulkeneilla joulukoristeilla, joiden sävymaailma on enemmän siellä punaisen ja oljen värien luona kuin siinä valkoisessa tai hopeassa. Mutta lapset pääsevät koristelemaan kuusen rakkailla, tutuilla ja vanhoilla koristeilla ja saavat ripustaa kuuseen niitä lintuja ja omenoita, joista se Joulumieli syntyy :)

4. onko sinulla tänä vuonna lahjatoivetta, jos on niin mikä?
Yritin toivoa mieheltäni "omatekemää" lahjakorttia, jotka olisi voinut pitää sisällään esim.Tunnin selkähieronnan, vastuun viikon pyykkihuollosta tai jotain muuta vastaavaa. Sanoin, että tälläinen itse tehty, kauniisti koristeltu lahjakortti olisi mitä ihanin, mutta koristelupuoli kuulosti kuulemma sen verran vaativalta ja hankalalta, että itse valmiin lahjan hankkiminen tuntuu kuulemma helpommalta :D


Ja Joulutoivotus tietysti eteenpäin, kortti sekä kysymykset!

Niin moni blogi on lämmittänyt mieltni ja inspiroinut minua, että koen erittäin hankalaksi nimetä niistä tähän nyt vain muutaman.
Haluan laittaa Lämpimän Joulutoivotuksen kysymyksineen eteenpäin kaikille teille ihanille lukijoilleni ja lukemilleni blogeille! Ilman teitä blogin pitäminen tuntuisi tylsältä ja tyhjältä.


Ihanaa joulunodotusta!


7 kommenttia:

lallatilaa kirjoitti...

kaunis myssy ja kivasti "istuu" päähän. Näin joulun alla melkeinpä harmittaa kun on sukulaisille kertonut blogista, kun mitään lahja-ompeluksia ei oikein voi blogittaa :)

Sani kirjoitti...

Ihana myssy :)
Ja oikein mukvaa joulunodotusta myös sinne!

Anni kirjoitti...

Ihana myssykkä :) Kun siulla pysyy noi kutimet niin hienosti käsissä, niin otan luonnonvaalean suurella kukalla ;)

Ja kaunis malli :)

Eeva kirjoitti...

Hyvän näköinen myssy! Ja edellisen postauksen kortit, kranssi, liina ja tunnelma huokuivat ihanaa joulutunnelmaa. :)

Anonyymi kirjoitti...

aivan ihana myssy!! kyllä susta vielä neuloja tulee:) <3

terv. elina

Kirsikka kirjoitti...

osi ihana myssykkä, minulle myös :) Lapsille aina värkkään ja teen, mutta itselle ei tule koskaan tehtyä vaikka tarvetta olisi. Nyt päätinkin että seuraavat neulokset ovat kaikki itselle...Tuo alpakka lanka aivan ihanan tuntuista ja kauniit väritkin, mutta meillä se on ollut käytössä pettymys :( Mummu neuloi tytölle aivan ihanan suuritöisen villa-asun, joka on mennyt ihan nuhruiseksi vähäisen käytön jälkeen. Pipona tosin kestää varmaan paremmin. Mutta mistäs sitä noista langoista aina tietää.

Kirsikka kirjoitti...

Niin ja unohtui toivottaa vielä leppoisia joulunpyhiä!