torstai 9. joulukuuta 2010

Näpertelyä ja Jouluvalmisteluja


Joulu lähestyy pikkuhiljaa...
Lämmin tunnelma, rauhoittuminen, kiireettömyys ja perheen kanssa yhdessä vietetty aika on sitä parasta, josta itse Joulussa pidän.
Joulutunnelmaan on aivan ihana valmistautua jo pikkuhiljaa etukäteen.

Itse virittelen jo hyvissä ajoin jouluvaloja ja kynttilöitä kotiimme tuomaan lämpöä ja tunnelmaa.
Tämän lisäksi olen tänä Jouluna näperrellyt hieman uusiakin juttuja kotiimme, joiden tekemiseen ja askarteluun, en olisi ennen uskonut pystyväni :)

Yläpuolella kasa valmistuneita joulukortteja, jotka pitäisi pikapikaa postittaa saajoilleen.
Joka Joulu pohdin, millaisia kortteja sitä tänä vuonna askartelisi, ja sitten kuitenkin päädyn höystämään lasten valokuvaa, jollain pienellä yksinkertaisella lisällä. Tänä vuonna "lisänä" toimii ruskea kartonki ja juuttinaru, josta muotoilin kortin kulmaan sydämiä ja rusetteja.
Edellisvuoden kortti on hyvin samantyylinen, siinä lisänä käytin joulunpunaista kierrätyskartonkia, juuttikangasta ja kaunista punaruudullista koristenauhaa.
Tämänvuoiset kortit tuovat aivan mieleeni piparkakut ja sen aivan ihanan tuoksun, joka niitä paistaessa leijailee kotona.


Jouluinen havukranssi...ihan itse tehty :)
Kranssien väsääminen on minulle ihan uutta puuhaa, mutta voi pojat miten mukavaa tätä olikaan tehdä. Kranssi-innostuksen sain perhekehosta, jossa nuorimmaisen lapsemme kanssa olemme käyneet. Kerhossa on aivan ihanat vetäjät, aivan ihania askarteluideoita ja aivan valtavan ihana tunnelma. Tällaiset me äidit sitten yhtenä kerhokertana askartelimme :)
Valtava kiitos ihanaisille ohjaajille, jotka tuolloin saivat juosta lasten perässä kahta kauheammalla vauhdilla, kun me äidit istuimme askartelupöydän ääressä :)


Ja kranssi sopii oveemme kanervien seuraksi kuin nakutettu.

Ja jottei päivitys nyt aivan "ompeluvapaaksi" käy, niin onhan sitä jotain pientä joululahjojen lisäksi tullut ommeltua. Ainakin tämä punasävyinen liina, nyt Jouluajaksi tuomaan sitä joulunpunaista tunnelmaa :)
(kangas Eurokankaan palalaarista löydetty pätkä)

Ja vielä niitä tunnelmanluojia :)
Rakastan niin kynttilänvaloa ja niiden luomaa tunnelmaa!!!!
Jotenkin niin ihanan rauhoittavaa!

Tällaiset ihanan pelkistetyn rouheiset kynttilät teimme myös yhtenä kerhokertana. Kynttilän valaminen oli mukavaa ja yllättävän helppoa ja joutuisaa puuhaa, ja tämä on muuten oiva idea hyötykäyttää vanhat kynttilänpätkät uudelleen, sulattamalla ne ja valamalla uusiin astioihin.
Saimme tuoda itse mieleisemme astiat, ruukut tmv, mutta omana suunnitelmanani oli tehdä jotain niin yksinkertaisen pelkistettyä, joka on mielestäni sitä kauneutta parhaimmillaan.
Ja itse olen poltellut noita purnukoita okkarissamme, kuopuksen nukkumaan menetyä (lue;palovaara) olohuoneen pöydällä ja nauttinut illoista kynttilöiden ja paperitähden loisteessa.


Oikein rauhaisaa Joulunalusaikaa ja Joulun odotosta kaikille!

14 kommenttia:

Sani kirjoitti...

Ihania kortteja!!
Mulla näin viimetipas taitaa vk.lop. mennä kortteja tehden:D

Ja ihanan tunnelmallinen koti teillä :)

Unaja kirjoitti...

Voi kuinka kauniita kortteja oletkaan saanut aikaan! Saa nähdä saadaanko meillä kortteja tehtyä tänä vuonna lainkaan, mutta jos saadaan, niin valokuvakortit ovat se todennäköisin vaihtoehto täälläkin. Ihania kuvia muutenkin teiltä kotoa. Kovin tunnelmallista!

Anonyymi kirjoitti...

ihania ja jouluisia tunnelmakuvia! koen melkein velvollisuudekseni muistuttaa tässä(kin) yhteydessä nuista pilttipurkeista, vaarasta, joka niihin liittyy, kun niissä poltetaan kynttilää. ylöspäin kapenevaa purkkia, jossa suuosa on pienempi kuin itse purkin halkaisija, ei saisi käyttää kynttiläkuppina, voi olla ikävät seuraukset.

-Jassu- kirjoitti...

Voi aah! Tulisitko meillekin tekemään joulua! :-D

Upeat kortit ja muutenkin teillä on niin kaunista!

Anna kirjoitti...

Kiitos ihanista kommeneistanne <3

Anonyymi, tuo on varmasti aivan totta ja vaara on olemassa. Kiitos muistutuksesta. Paloturvallisuus on aina tärkeä asia. Itse kun poltan kynttilöitä pääosin iltaisin, niin en osaa huolehtia liikaa.
Useina vuosina lasten askarteluina ovat olleet bona-ja pilttipurkeista askarrellut tuikkukupit. Näissäkin piilee varmasti sitten sama vaara tuon kuumentumisen vuoksi.
Toivotaan, että saan nauttia kynttilästäni ehjänä loppuun asti.

Prinsessa ja sen pojat kirjoitti...

Ihana tunnelma!

Mistä olet löytänyt tuon taljan / nahan / maton teidän olohuoneen lattialle? Etsitään myöskin sellaista meidän taloon, mutta törmätään vain erittäin huonoihin kopioihin.

Tunnelmallista joulua!

Anna kirjoitti...

Prinsessa ja sen pojat, tuo talja on ostettu useampi vuosi takaperin Askosta, mutta olen nähnyt vastaavia siellä kyllä myös tänävuonnakin.
Meillä tuo talja on ollut kovin tykätty matto lattialla, nimenomaan sen helppoutensa vuoksi :) Ja olen kokenut sen parhaimmaksi myös meidän astmaatikkommekin kannalta.

Anskuli kirjoitti...

ihania askarteluja ja niin kaunista teillä kotona <3

Anni kirjoitti...

Ihania jouluaskarteluja, ja kovin tutun näköinen pöytäliina pöytää koristamassa ;)

Meillä Leevi saa perehtyä vielä korttitehtailun saloihin, ja luulen, että tänä jouluna kortit ovat ei niin kovin kauniita :D

Myös kranssi on kovin jouluinen ja kynttilät aina tietenkin! :)

Anonyymi kirjoitti...

kaikissa nuissa lastenruokapurkeissa on sama vaara.. joissakin kaupungeissa palolaitoikselta olivat lähettäneet ko. kunnan kouluille ja päiväkoteihin kirjeet juurikin tuosta asiasta, että pilttipurkkeja ei saisi käyttää tuikkukuppiaskarteluissa.. valitettavasti vieläkin kuitenkin näkee näitä kouluissa ja tarhoissa valmistettavan :/ turvallista joulua sinulle :)

Tanja kirjoitti...

Ihania joulukortteja!

p.s. käy kurkkaamassa blogini, löydät sieltä jotain itsellesikin kuuluvaa : )!

Anonyymi kirjoitti...

Hei,

ihan pakko kysyä että mistä nuo ihanat rottinkiset istuimet on ostettu? vasemmalla, näkyy puoleksi (: ihanat, oon itsekin haaveillut meille just samanlaisia. ihana blogi sinulla!

Anna kirjoitti...

Hei Anonyymi, nuo rottinkiset istuinrahit ovat aikoinaan ostettu Etolasta. Lapset tykkäävät istuskella niillä pelaillessaan mm.Wii:tä tai katsellessaan televisiota.
Kiitos kauniista sanoistasi <3

Vekarana kirjoitti...

Ihanan näköinen koti teillä! :) Blogistani löytyy sinulle jotain!