sunnuntai 8. huhtikuuta 2012

Keltaista väriä ja pääsiäistipusia

Ihana lapin loma on takana, upeita ja hyviä muistoja sydämessä ja jokaisella lapsella uusi myssy tai lätsä asustekorissa.
Valmistauduin ajomatkoihin virkkuukoukuilla, lankakassilla ja Miina ja Manu äänilevyillä. Fiksu veto sanoisin näin jälkikäteen. Monen tunnin ajomatkat sujuivat nimittäin yllättävän rattoisasti :) Virkkasin pienimmille Ruttunutun ohjeen mukaan korvaläpälliset "eläin-myssyt", jotka osottautuivat ihan hittijutuiksi...nyt pääsiäisenähän pöllöä muistuttava myssy on ehdottomasti tipupipo ;)

Ja koska Lapin maisemissa ja rinteissä oli tosi cooleja lumilautailijoita ja lumilautailijoilla tosi cooleja virkattuja lätsiä, sai äiti kunnian virkata kahdelle pienemmälle pojalle omat "lippikset", esikoinen kun virkkasikin itse oman lakkinsa. Niin...ja lakin lisäksi maailman ihanimman lahjan äidille...sydämen! Sydän kun kuulemma oli "harjoitustyö" ennen virkkuusilmukoiden virallista oppimista.
Eikö olekin ihana! I love it!

Esikoinen "lätsämallina", kun kerran "väkipakolla pakotettiin" :D Ja palkkiona "kuvauksista" ylimääräinen suklaamuna :)

Lätsiä kaikille pojille, hieman eri väreissä, jokaiselle oman toiveen mukaan. Oikeastaan voisin virkata itsellenikin yhden....tai vaikka laittaa esikoisen virkkuupuuhiin ;)

Kaikki myssyt ja läsät virkattu Novitan Kelo-langasta koukulla 6 tai 7.
Lätsän malli omasta päästä peruspipoa mukaillen, lisäillen muutama rivi lippaan ja pallo pään päälle.

Erityisen kiitollinen olisin jollekin (neulomis-/virkkuutaitoiselle-/tietoiselle) vinkistä, jos joku osaisi kertoa jonkun paksun puuvillalangan, josta saisi kevääksi nopeasti aikaan samanmoisia "lippiksiä" raikkaissa kevätväreissä :)

Keltaisen värin, pääsiäistipujen ja suklaamunien syönnin lisäksi tämä ilta on ollut erityisen hyvä ja antoisa. Illassa on ollut aikaa ja tilaa omille ajatuksille kaiken kiireen ja arkitoimien keskellä. Lapset ovat leikkineet pitkän päivän ja käyneet hyvissä ajoin nukkumaan.
Oman mielen ovat täyttäneet monet ajatukset, pääsiäinen, elämä, läheiset ihmiset ja heidän elämänsä, ystävät, rakkaat, suru ja ilo. Mieleen kumpuaa erään tutun fb:ssa linkkaama blogi ja sieltä kopioitu kirjoitus;
On taito keskittyä olennaiseen.
On voima pysytellä paikallaan.
On rikkaus elää hetkessä.
On viisaus käyttää aika oikein.
On kultaa olla hiljaa, vaikka tekisi mieli huutaa.
(Blogista Taivaan matkassa)
Mietin kuinka osuvasti joku onkaan osannut sanoa jotain noin viisasta ja pysähdyn näihin sanoihin.

12 kommenttia:

Saila kirjoitti...

Aivan ihania myssyjä ja vitsit kuinka kätevä nuori mies teilä asuu!

Heidi kirjoitti...

Kivoja hattuja koko poppoolla! Oisko Novitan Miami sopiva? Ei muistaakseni ole täyttä puuvillaa, mutta aika paksua ja värejä löytyy kivasti.

Anni kirjoitti...

Mahtavia lätsiä! Siustahan on kuoriutunut mahtava koukuttelija! Ihania, ihania, ihania <3 Hiirihattunen on miun suosikki!

Maisku kirjoitti...

Hauskoja hattuja! :)

En nyt tiedä onko tästä vinkistä hyötyä, mutta paksua puuvillalankaa saat kun otat lankaa useammasta kerästä (tai otat langanpäät kerän sisältä ja päältä), eli neulot/virkkaat moninkertaisella langalla.

Ikuinen vauvakuume kirjoitti...

Toimivan näköisiä lippiksiä - odottelen myös lankavinkkiä :O)

Mun Tekemä kirjoitti...

Ihania pipoja ja lätsiä!

Niinu kirjoitti...

Miehekkäät lätsät:) Ja mahtavat värit!
Ihanan aurinkoisia kuvia muutenkin!

Minnuli kirjoitti...

hauskat pipot♥

Anna kirjoitti...

Kiitos ihanista kommenteistanne! Eipä ole tullut mieleenkään, että puuvillalangan voisi tosiaan koukutella vaikka kahdesta kerästä samanaikaisesti :) Kiitos vinkistä!

Tiia kirjoitti...

Onpas kyllä herttaisia ja pirteitä myssyjä.

Se on SOMA JUTTU kirjoitti...

Komiat on myssyt! Uuten lukijana mukana, terveiset taalta Atlannin toiselta puolelta.

Bellis kirjoitti...

Ihanat lätsät! Tekisi mieli koittaa itsekin. Kiitoksia muuten aiemmin postatusta trikoopipo-ohjeesta. Se on ollut käytössä ja tykätty :)