torstai 16. helmikuuta 2012

Tiedättekö, että rakastan huiveja. Kaapistani löytyy melkoinen skaala erilaisia huiveja "eritarkoituksiin" :) En tiedä, että onko tämä huivihulluus ihan tervettä, mutta huiveja on tosian ennättänyt kertyä jokunen tuonne kaappiin
No, nyt kun näin tämän huvin mallin, ajattelin, että tällainen olisi kiva saada vähän juhlallisempiin tilanteisiin, kun sellainen huivihan minulta puuttuu kokonaan :D

No tällaista huivia piti päästä testaamaan ja harjoittelemaan ja tämä ensimmäinen yksilö on lähdössä äidilleni lahjaksi, sillä tämä sopii varmaan sopivasti yhteen hänelle aiemmin neulomani myssyn kanssa. Itselleni voisin loihtia tällaisen "juhlahuivin" vaikka perus-turvallisena mustana.

Tämä huivi oli huippu-helppo ja huippu-nopea tehdä, vaikka itse olen todella onneton neuloja. Aikaa huivin tekoon kului tällaiselta hitaalta neulojalta kaksien päiväunien verran ja ohje huivin tekoon oli hyvin helppo:
Langan yläreunasta poimittiin puikolle 8 silmukkaa n. 2,5 cm välein ja neulottiin suoraa koko lankakerän läpi :) Ja tsadaa, huivi oli valmis :) Helppoa kuin heinän teko :D
Hankaluutena huivin tekemisessä on silmukoiden karkaaminen, joka kuulemma yleensä helposti aiheuttaa sen, että koko huivi on silmuikoiden karatessa purettava. Lanka kuin on tuollaista verkkoisaa ja liukasta.

Sopisikohan minulle tällainen juhlahuivi mustana, vai onko huivi liian "mummoisa" ;)

8 kommenttia:

Saila kirjoitti...

Ihana on! Ei lainkaan mummoisa! ;)

kewa kirjoitti...

Onpa kaunis, ihan varmasti sopii Sinulle ja myös muunvärisenä kun musta! Itse en ole kyllä ollenkaan huivi-ihminen, pitäis opetella käyttämään, olis kurkkukipujakin vähemmän...

Mun Tekemä kirjoitti...

Hieno huivi! Kuulostaapa liian helpolta :) Uskaltaisinkohan minäkin?

Purnauskis kirjoitti...

Todella kaunis!

NorppaStiina kirjoitti...

Oikean värisenä ei minusta ole mummoisa. Ja ne muut vaatteet ja asusteet tietty kans vaikuttaa. Olen miettinyt tuollasen neulomista. Pitää varmasti koittaa millaisen saisin aikaiseksi, on tuo sen verran hauskanen. :)
t. toinen huivi-hullu ;)

jossu kirjoitti...

Mulla on tuollaisia valkoinen ja musta. Tosin ihan arki käytössä, eikä minusta ainakaan ole liian mummoisia! tosi kauniita minusta nuo ja helpolta kuulostaa kyllä tehdäkin ( omiani en ole itse tehnyt vaan lahjaksi saanut )

Kielo kirjoitti...

Itse neuloin tällaisen huivin äidilleni joululahjaksi (löytyy blogista). Ja ihana tuli ja aion kyllä itsellekin neuloa kunhan ehdin :) Tuo sun huivi on musta tosi kauniin värinen!

Anni kirjoitti...

Ihana huivi :) Jos tosiaan on noin helppo, kun kuvailet ja teet sen yksien päiväunien aikaan, niin saisin ehkä viikossa miekin valmiiksi :) Voisin juurikin lahjaksi tehdä :)

Kaunis!