maanantai 15. marraskuuta 2010

Poncho ja kauluri


Tuntuu, että edellisestä bloggauksesta on ikuisuus! Sitähän on jo aivan ikävä teitä kaikkia!
Mutta ei tässä nyt aivan "tekemättä mitään" olla oltu :D
Olen vain kovasti yrittänyt opetella neulomaan...välillä huonommalla onnella ja välillä hieman paremmalla...Olen tuossa lajissa aivan onneton, mutta opettelu jatkukoon ;)
Yllä oleva boncho valmistui sitten vihdoin lopultakin...muutaman purkamisen jälkeen tosin.

Pitkään etsin mukavaa ja helpon yksinkertaista ohjetta ja netissä surffaillessani löysin tämän ohjeen.
Itse neuloin bonchon hieman yksinkertaisemmalla lettikuviolla ja toisen kappaleen tiheämmällä letityksellä, mutta silmukkamäärät pidin noissa oheenmukaisissa. Bonchon kaulaosan "resoria" tosin hieman kaventelin "mututuntumalla". Ja lopputulokseen olen ihan tyytyväinen, näin "aloittelijaksi" :) Jihaa!
Boncho on neulottu Novitan Tempolla ja 7,0 puikoilla.


Ja kun neulomaan kerran päästiin, niin samalla innolla syntyi vielä ihana lettikuvioinen kauluri, joka on lähdössä joululahjaksi lämmittämään saajansa kaulaa.
Myös kaulurin ohje löytyi samasta paikasta ja oli mukavan yksinkertainen tällaiselle "peukalo keskellä kämmentä"-neulojalle.
Itse neuloin kaulurin "tuubaksi", jonka saa pyöräytettyä kaulan ympäri pariin kertaan. Ja on muuten lämmin! Tällainen täytyy neuloa vielä varmasti myös itsellekin!
Kauluria varten ostin mukavan pehmeää SandnesGarn Alfa-lankaa (85% villaa, 15% mohairia) paikallisesta lankakaupasta ja neuloin kaulurin 7,0 puikoilla.
Ja tykkään kyllä kovin!
Yllättävän monta noita pieniä keriä kuitenkin kauluriin tuhlautui, että seuraavalla kerralla osaan varautua paremmin oikeaan lankamäärään, eikä keriä tarvitse käydä ostamassa päivittäin kaupasta :D


Ja josko sitä nyt keskittyisi taas noihin omien lasten ompeluksiin, kun suurin osa tilausjutuista on saatu maailmalle ja neulomuksetkin tällä erää neulottu...
Meillä näet kävi niin, että kun olin saanut työt valmiikisi, meidän ihanan rakas rekkumme päätti pureskella uudet ihanaakin ihanammat bambupuikkoni uuteen uskoon, eikä niillä kyllä uusia kaulureita tai muitakaan nyt hetkeen neulota, että uudet se on ostettava! Ehkä koira vain oli sitä mieltä, että iltaisella on parempi keskittyä hänen rapsutteluunsa kuin neulomiseen :D
Mutta täytyy kyllä kehua noita bambuisia puikkoja, olivat nimittäin aivan ihanat työstää lankaa!

16 kommenttia:

Suvi kirjoitti...

Ihanat!
Olen juuri itsekin innostunut neulomiseen! En muistanutkaan nuoita kalastajan vaimon ohjeita, kiva kun linkitit :)
Nyt tuli kivat ideat pukinkonttiin!

aajuska kirjoitti...

Ihana, kaunis,tästä ponchosta tykkään! Kaulurikin kaunis! Vai vielä opettelua:)

Itsekin annoin pikkusormen neulomisharjoittelulle. Mitään näin vaativaa en osaa, mutta jotain pian nähtävillä. Uhkaavasti vain taitaa viedä koko käden, sen verran mukavaa puuhaa.

-Jassu- kirjoitti...

Aivan ihanat!
Minäkin olen tehnyt pari noita "kalastajan vaimon" kaulureita ja haaveissa on joskus saada tuo ponchokin tehtyä.

En ole vielä löytänyt kunnollista lankakauppaa täältä uudelta paikkakunnalta, tavallisissa kaupoissa ei ole noita kauniita lankoja.

Kerttu kirjoitti...

Wau! Aivan ihania molemmat :)
Ja siistin tasaista jälkeä molemmissa.

kewa kirjoitti...

Ihanat neuleet!

Mirka kirjoitti...

Vau!! Aivan mahtavat ja sopii siulle ihan tosi hyvin :) Miun hermo ei ikinä kestäs mitään tuommosta ponchon kokoista neulomusta :-D

Hih, vai pieni melkis-karvainen-kaveri söi puikot :-D No, se on niin suloinen otus, että ei sille varmaan voinu ees hermostua :-D

Mirka kirjoitti...

Vau!! Aivan mahtavat ja sopii siulle ihan tosi hyvin :) Miun hermo ei ikinä kestäs mitään tuommosta ponchon kokoista neulomusta :-D

Hih, vai pieni melkis-karvainen-kaveri söi puikot :-D No, se on niin suloinen otus, että ei sille varmaan voinu ees hermostua :-D

Heidi kirjoitti...

Ihania ja varmasti lämpöisiä neulomuksia!
Minulla kanssa työn alla lahjaksi menevä kauluri ja täytyy varmaan kyllä itsellekin tehdä...
Meillä kanssa kissa pentuna tuhosi yhdet bambupuikot, nyt olen yrittänyt pitää ne hyvin piilossa, kun edelleen ne tuntuvat kiinnostavan... Ei viitsi kyllä kovin monia puikkoja ostaa. =)

Sani kirjoitti...

Hienot, aivan upea toi boncho!!!
Vai että harjoittelet :O, minä vaatimattomasti aloitin harjoittelun pienen pienillä säärystimillä ;)

Susanna kirjoitti...

Ihania neulomuksia :) tuollainen poncho olisi ihana itsellekin

Sanna kirjoitti...

Mä en niin ponchoista välitä, kun muka näyttävät niin typerille, mutta tuo on MAHTAVA! En olekaan aatellu, että niistäkin saa hienoja, kun tekee jotain muuta kuin ainaoikeeta. :) Tahtoo kanssa samanlaisen!

Prinsessa ja sen pojat kirjoitti...

WAU! hienot on ja sinulle sopivat kyllä mainiosti :)

Unknown kirjoitti...

Mulla sattuu olemaan Tempoa ja tuo malli on ihana. Kuinka paljon laitoit silmukoita ja miten monta kerää meni lankaa?

Anna kirjoitti...

Piki, neuloin nuo molemmat linkittämieni ohjeiden mukaan, hieman soveltaen. Muistaakseni silmukkamäärät olivat ainakin samat kuin alkuperäisessä ohjeessa. Langan kulutusta en kyllä valitettavasti enää muista, kun tuosta on kulunut jo hieman aikaa kun nuo valmistuivat. Mukavia neulontahetkiä!

Anonyymi kirjoitti...

hei
löysin juuri ihastuttavan blogisi (etsin mallia pontsoon ja palmikoihin) en löydä ohjelinkkiä kun olen aika noviisi- saisinko sen jotenkin näkyviin. kiitos ja aurinkoista kevättä :)

Anna kirjoitti...

Hei Anonyymi! Hyvä kun kyselit linkin perään...
Elikkäs bonchon linkin saat esiin klikkaamalla toisen kuvan jälkeen toisella tekstirivillä olevaa sanaa "tämän" ja kaulurin ohje tupsahtaa esiin klikkaamalla sanaa "ohje", joka on kolmannella rivillä kauluripäisen kokovartalokuvani jälkeen :)
Mukavia käsityöhetkiä!