tiistai 17. elokuuta 2010

Pöllö istui puussa, ei oo pöllöllä hampaita suussa, suuret on silmät ja suuri on pää eikä se sano että määmäämää vaan uu uhuu uhuu uu...

Ja juu-uu...uu-uu...
Eli kyllä niiden pitäisi pöllöä esittää ;)

Joskus nimittäin aikoja sitten bongasin samantyyppiset pöllötossut jossain myytävänä, enkä niitä niitä silloin ostanut, mutta nyt alkoi tekemään mieli niin pöllöisiä töppösiä, että pakko se oli ruveta tuumasta toimeen :) Ja noiden tekeminen on niiiiiiin kivaa ja koukuttavaa puuhaa, että näähän on vasta "harjoituskappaleet" :D
Ei vaan, kyllä nää ihan käyttöön pääsivät ja eskarilaisen tossuina ovat, mutta jospa sitä tekisi muillekin lapsosille nahkatossut....huolisikohan koululainen enää...käytetäänkö koulussa talvella edes tossuja...hmmm?

Nahkat tossuihin sain ihanaisen ystävälliseltä ystävältä, jonka blogi löytyy täältä :) Kiitos Miku! Sain Mikulta myös valmiit tossut malliksi sekä kaavat tossuihin. Päätin kuitenkin pelata tällä kertaa varman päälle ja leikkelin pojan pieneksi jääneet nahkatossut malliksi ja kaavoiksi, jotta sain varmasti tossuista sopivan malliset ja -kokoiset yksilöt :D Ja kivat niistä tulivatkin! Pienen muutoksen kyllä tekisin ehkä seuraaviin tossuihin....no nää on nyt näitä jahkailuita ja jossitteluja :D

Ja koska pöllöt on nyt syksyllä POP, pitihän kaveriksi saada vielä huppari :)
No hupparin idea lähti aiemmin Sampsukalta tilaamastani trikoosta, joka odottaa paidaksi pääsyä. Tarkoituksena oli tehdä eskarilaiselle oikea pöllö-setti housuineen ja paitoineen, mutta vasta tossut ja huppari ovat valmistuneet :) Niin ja hupparikin viimehetken-paniikilla viimeyönä yhdeltä :) Olin siis luvannut sen eskarin alkuun valmiiksi, viileitä aamuja ajatellen. Ja kyllähän se onneksi valmiiksi sitten lopulta ennätti. Kuvat hupparista on räpsitty aamukiireessä ennen eskariin lähtöä, joten siltä ne vähän näyttävätkin. Mutta valmista tuli, ja määräajassa :)
Myöhemmin sitten niitä pöllöhousuja ja trikoopaitaa.



Hupparin kaava uusimmasta Ottobresta. Ainoastaan huppu muutettu hiippamalliseksi. Kankaana Kangatukusta tilattu joustofrotee. Aplikaatiossa käytetty vanhoja velourtilkkuja.

22 kommenttia:

KA kirjoitti...

Tosi ihana huppari! Kuten tossutkin! :)

TanttaRalla kirjoitti...

Aivan ihkuja pöllöjä, kyllä kelpasi eskariin noilla varusteilla mennä :)

Sani kirjoitti...

Vautsi vau! upeat tossut!!!
Ja toi huppari <3

aeno kirjoitti...

Hyvältä näyttää :)
Jään odottamaan housuja ja paitaa...

Marita kirjoitti...

Mä olen nyt ihan myyty tuolle pöllöhupparille. Se taskusta kurkkaava on niin suloinen ja tuolla toisella on ihaaanaat luppasilmät!

Mukavaa eskaria teillekin.

Nimelda kirjoitti...

H I E N O T tossut! Ja huppari tietty myös, taidokkaasti applikoit.

Kerttu kirjoitti...

Voi miten upeat applikoinnit! Ja tossut ovat myös söpöt :)
Hienoa jälkeä.

hanna-naa kirjoitti...

Todella hienot pöllöt niin tossuissa kuin hupparissakin. Ilmeisesti nahan ompeleminen ei olekaan niin vaikeaa, kuin mitä luulisi. Täytyy pistää mieleen tulevaa varten :)

Anonyymi kirjoitti...

Huppari on ihan verrattoman hauska, ja ihanan värinen :)! Eskarilaisen lysti käyttää äidin tekemää vaatetta. Tossutkin näyttävät mukavilta. Meilläkin isommilla lapsilla nahkaiset tossut käytössä, ostetut tosin, mutta kovin tuntuvat niistä tykkäävän :).

Mari kirjoitti...

Aivan ihastuttavat pöllöt =)

Jenny "Retrokas" kirjoitti...

Voi että WAU! Todella hienot tossut ja huppari!!!

LAPINKA kirjoitti...

Mainiota, mainiota, MAI-NI-O-TA!! Nuo tossut ovat aivan upeat, hupparista puhumattakaan :) Eilen juuri huomattiin tytön kanssa, muskariin lähtiessä, että meidän tossut ovat jo pienet (joo..kyllä tuo meidänkin kirppu kasvaa hitaasti mutta varmasti!) ja tässäpä siihen ratkaisu. Täytyy siis tehdä itse :) Ja on muuten aivan ihanaa, että teidän reipas eskarilainen haluaa äidin tekemää hupparia pöllöillä jne..eikä mitään Batman ja Monster paitoja! Suloinen poika!

Anna-Maija kirjoitti...

Tosi ihanat! Ja pöllö on hauska kuvana! Kiva kun teillä eskarilainen pitää äidinkin tekemiä vaatteita (mikäs tuollaisia on pitäessä!), meillä on alkanut vähän pullikoida vastaan... no täytyy tehdä pienemmälle. =)

Kirsikka kirjoitti...

Oi kun ihania, niin hienot tossut ja huppari on aivan mahtava.

Suvimarja kirjoitti...

vau! hienoja ovat, olet kyllä taitava! Kyllä eskarilaisen kelpaa, eikä ole kellään samanlaisia :)

NorppaStiina kirjoitti...

Aivan mahtavia!

Eeva kirjoitti...

Aivan tosi ihana huppari ja tossutkin ovat mainiot! Hyvin onnistuneita molemmat! :)

PaaPii kirjoitti...

Oi oi mahotonta! Pöllöt on niiin ihania ja nuo tossut ja huppari ovat aivan mahtavat!

Mirka kirjoitti...

Oi! Ihania, taas!! Tossuista tuli tosi kivat! Ja mitä tuosta talvesta ja ekaluokkalaisesta, niin meillä oli ne crocsit koko vuoden. Siellä on aina käytävät tosi likaiset kun oppilaat kulkee kengät jalassa sinne naulakoille. Ja iteasiassa ei ne luokatkaan puhtaat ole, ainakaan jos mein neidin sukkia kattoo...

Ja tuo huppari!!! Siis VAU!!! Aivan mahtava!

Vekarana kirjoitti...

Tossut on tooosi kivat.Täälä olisi myös edessä tossujen tekoa pojille kunhan löytyisi jostain oikeaa materiaalia:)

Anni kirjoitti...

Tosi ihana setti eskarilaiselle :)

Tuo huppari on AIVAN MIELETTÖMÄN IHANA, mahtuiskohan se pienelle aikuiselle ;)

Ooijoi, kun oot taitava, ihan kateellisena jo huokailen :)

Kreeta kirjoitti...

Ihanat tossut! Täytyy kyllä itsekin testata. Ja kiva blogi! :) Lisäsin omaan blogiluettelooni.