keskiviikko 26. toukokuuta 2010

Meikkipussukka ja pienen pieni ohje

Meidän lähipiirissä vietetään pian syntymäpäivää ja jokin lahja piti keksiä vietäväksi. Päätin ommella muutaman pussukan, hieman "mieten värityksellä" ja ostaa pussukoihin sisään jotain täytettä ;) Lahja on siis lähdössä isälleni syntymäpäivälahjaksi.
Lupailin jo tuossa aiemmin pika-ohjetta vuorettomasta pika-pussukasta ja koska tuossa pari päivää takaperin olin pusseja ompelemassa, päätin napata kuvat mukaan muutamista vaiheista.
Pussukka on siis erittäin simmppeli ja yksinkertainen, joten sen tekeminen ei paljoa ohjeistamista vaadi :)
Pussukan voi tehdä varmasti vaikka kuinka monella tapaa ja helpommin ja fiksumminkin, mutta tässä oma tapani, jonka Heikun Keikun blogisti Anni neuvoi minulle kädestä pitäen :)

1. Ensin leikataan kaksi samankokoista suorakaiteen muotoista kangas-/vahakangaspalaa, joihin vetoketju neulataan ja ommellaan kiinni. Palojen kokoa valitessasi, mieti siis haluatko tehdä kuika suuren (leveän ja korkean pussukan, eli minkä muotoisen siitä haluat).
Palat saavat olla vetoketjua pidemmät ja niiden mitta ei ole niin tip-top-tarkka :)

2. Kun vetoketju on ommeltu paloihin kiinni, ommellaan saumurilla pussukan sivut kiinni kankaan oikeat puolet vastakkain. Tämä onnistuu myös ompelukoneella, mutta tuolloin palojen mitoituksen voi tehdä hieman tarkemmin, niin yli leikattavaa osuutta ei tarvitse sitten saksia pois.
Itse olen vielä usein vahvistanut saumuriin saumat ompelukoneen suoralla tikillä, etenkin vahakankaita ommellessani.

3. Sitten pussukan pohjan kulmat ikäänkuin litistetän kolmioiksi (kuten alakuvassa vasemmanpuolimmaiselle kulmassa näkyy) ja saumuroidaan kulman yli.

Kas näin :)
Pussukka näyttää pohjastaan tuolloin ulospäin tältä.
4. Sama käsittely toiselle kulmalle, pussi ympäri, oma "tuotelappu" kiinni ja avot :) Pussukka on valmis!

Tuota samaa kulman ompelusysteemiä voi hyödyntää kivasti esim. koristetyynyjen/patjojen päällisiä tehdessä tai esimerkiksi ostoskassin pohjan ompelussa.
Toivottavasti saitte selvää, ja jos joku kohta jäi hämärän peittoon, kyselkää ihmeessä niin yritän neuvoa tarkemmin ;)


Sitten toiseen asiaan...
Sain tuossa aiemmin tällaisen ihanan tunnustuksen Nukkununnun blogistilta.
Kiitos vielä tästä ihanasta ja mieltä lämmittävästä tunnustuksesta.

2 kommenttia:

yllätysvieras kirjoitti...

Kiitos pussukan ohjeesta, olen jotenkin olettanut noiden ompelun olevan vaikeampaa mutta nyt uskaltaa lähteä tuota itsekin kokeilemaan! Ihania tällaiset pienet ompelukset jotka valmistuvat nopeasti :)

Anonyymi kirjoitti...

Suuri kiitos ohjeesta! Täällä koetaan suurta onnistumisen iloa!