perjantai 25. tammikuuta 2013

Virkkauspuuhia



Pikkumiehen Pallero sai itselleen virkatun neuletakin. Langat ovat viimevuotisia, okrankeltaisia, Novitan Kelo-lankoja. Olin tyystin unohtanut langat, kunnes kävin paikallisessa lankakaupassamme ihastelukierroksella ja siellä silmään sattui ihanan pehmeä keltainen lanka. Tästä mieleen muistui nämä kotona lojuvat langat. Hyvä, että sain käytettyä ne pois alta.


Virkatun  neuletakin tein tämän ohjeen mukaan ja villatakista tuli 80 cm pojallemme juuri sopiva. Meidän poika on mielestäni aika hoikkis, ja tämä malli sattui hänelle erinomaisesti tällaisenaan. Helmaan lisäsin hieman pituutta ja hihoihin tein kääntövarat, jos villatakki näin menisi himan pidempään. Ihanan aurinkoinen...tällasen voisin ottaa itsellenikin piristämään päivää :)


 Lisäksi tyttö sai huoneeseensa uuden päiväpeiton. 
Aivan mielettömän ihanan suloinen tilkkutäkki isoäidin neliöillä virkattuna. Tämä on niin kaunis kokonaisuudessaan ja sopii tytön huoneeseen kuin nakutettu. Tämän ihanuuden meille virkkasi mummo, mutta uskaltaudun siitä huolimatta laittamaan sen tänne kaikkien näytille. Onhan se niin upea, etten voi olla näyttämättä sitä teille :)


Päiväpeite on virkattu normaaliin pitkään sänkyyn sopivaksi, jotta se menee tytön käytössä myöhemminkin sängyn kasvaessa. Lankana on 7-veikan Raita.


Tuhannet kiitokset ihanlle Mummolle tästä ihanuudesta!


14 kommenttia:

Heidi kirjoitti...

Oi, kun teidän pikkuinen on jo iso! Ihanan aurinkoisen takin hän on saanut! Aikas kivan näköisiä ovat nuo raitalangasta virkatut neliöt,hiukan erilaisia kuin tavallisesti. =)

Mieli kirjoitti...

Aivan ihana takki ja peitto on todella suloinen! :)

Tiina kirjoitti...

Voi *kateus* tuota peittoa. <3<3<3

Kaisa/Peikkolapset kirjoitti...

Äh, sain juuri valmiiksi villatakin tyttärelle, mutta nyt haluankin tällaisen! :D Ihana!

Hannaliini kirjoitti...

Voi, miten hurmaava villatakki (ja malli)! Ja ihana lahja, niin kauniit väritkin!

Leisa kirjoitti...

Ihania molemmat! Ite tein aikanaan samanvärisen takin, mutta siitä tuli kopura hirvitys. Jotain tällasta mäkin sillon yritin :)

Elina kirjoitti...

aivan mieletön villatakki!! kyllä sä neuloa osaat <3 ja tuo virkattu peitto, ottaisin meille ihan milloin vain, on se mummo taitava :D

NorppaStiina kirjoitti...

Mahtava villatakki ja ihana tuo peitto! Minä saan kyllä neliöt virkattua mutten koskaan yhdistettyä... Saisinkos lähettää ne teidän mummolle? ;)

Jadezza kirjoitti...

Ihana neuletakki. Keloa minullakin on odottamassa. Itselle olisi tarkoitus tehdä lyhythihainen neule, mutta tuollainen pienen vaatekin olisi kyllä ihana!

Nunu kirjoitti...

Mistähän meille löytyisi tuollainen virkkaava mummo? Tahtois kanssa kasan tuollaisia peittona.:) Neuletakkikin on ihana. Tuo keltainen ei koskaan kaupassa sykähdytä mua, mutta tuollaisena valmiina vaatteena se on niin ihana.

Mulperi kirjoitti...

Tuo peitto on aivan ihana, olen jo useaan otteeseen tullut sitä katsomaan. Montakohan neliötä siinä on? Ja montakohan neliötä yhdestä kerästä kyseistä lankaa tulee? Voisin melkein jopa harkita vastaavan tekemistä meillekin!

Anna kirjoitti...

Kiitos ihanista kommenteistanne!

Mulperi, Kävin laskemassa peiton tilkkumäärän ja peite sisältää 207 neliötä ja langankulutusta varmistelin tuossa mummolta ja muistin mukaa lankaa meni n. 9 kerää neliöihin + valkoinen lanka, eli neliöitä tulisi yhdestä kerästä tällöin n. 23.
Mukavia virkkaushetkiä!

Mulperi kirjoitti...

Kiitos todella paljon mitoista!!!

Katariina kirjoitti...

Ihana neuletakki!