lauantai 4. helmikuuta 2012

Tyylivarkaissa

Viimeaikoina on tullut selailtua enemmän ompelulehtiä ja ompeluaiheisia blogeja, kuin itse ommeltua. Se on ollut helppoa ja mukavaa ajanvietettä vauvaa syöttäessä. Se on myös virittänyt monia uusia ompelu-ideoita ja suunnitelmia, joista yksi ovat nämä pipot ja huivi.
Olen niin ihastunut näihin. Selailin ulkomaalaisia blogeja ja täällä ruotsalaisessa blogissa kävin tyylivarkaissa saamassa idean näihin ihastuttaviin asusteisiin. Itselle oli pakko saada rusetti-myssy pitsireunuksisella huivilla ja toki tyttösellekin piti ommella kevääksi joku hempeän tyttömäinen myssy. Sanoisin, että näiden kanssa koin rakkautta ensi silmäyksellä :)
Ruskean, pitsisen ja rusettisen setin ompelin itselleni ihan arkikäyttöön.

Tyttöselle ompelin harmaan myssyn ihanan, jo kotoa löytyvän, pitsihuivin kaveriksi. Ja voi miten hempsukka siitä tulikaan vaalean pitsinauhan ja vaaleanpunaisen rusetin kera. Tyttökin oli myssystä mielissään ja suostui mielellään valokuvattavaksi myssykkä päässään :)



Ja koska lopputulos oli niin syötävän suloinen ja silmää miellyttävä...piti itselle tehdä tietysti samanlainen aiemmin ostamani ruusuhuivin kaveriksi :)

Kankaat:
Yksiväriset trikoot - Karjalan ompelukone
Pitsi-ja satiininauhat - Karjalan ompelukone, Eurokangas

Loppuun vielä muutama aiemmin ompelemani pipipussi, jotka lähtivät lahjaksi yhdelle ihan pienelle ja yhdelle vähän isommalle pienelle. Pipipussit ovat samanlaiset kuin aiemmin ompelemani pussukat.

Pupujen kaava: oma
Kankaat: Karjalan ompelukone
Sisus: kuorimatonta kauraa

19 kommenttia:

Ida kirjoitti...

Onpas todella suloiset ja söpöskäiset pipot sekä huivit! :)

Unikuu kirjoitti...

oo.. sä kerkesit ennen mua. ;) mullon kanssa odottamassa oikeanvärisiä pitsejä mun mummin varastoista löytynyt harmaasävyinen kukallnen silkkimekko joka on purettu etu- ja takakappaleeksi. niistä minä meinasin tehdä itselleni pitsihuivin..

niin kauniita ompeluksia tulee kun lisää vähän pitsiä joukkoon. niin ihania että <3

Anni kirjoitti...

Ai kuinka ihania! Voi olla, että joudun myös tyylivarkaisiin ja ellalle ompelemaan hempsukoita pitsimyssyjä :)

Nuo rusettipipot on tosi ihania, itsekin niitä ihailin vastikään jonkun blogissa, saatkin opettaa miuta niiden suhteen :)

Kauniita ompeluksia <3

Kielo kirjoitti...

Aivan ihnat pipot ja huivit, kelpais kyllä mullekin!

Hannaliini kirjoitti...

Ihania, ihania! Saattaapi olla, että täälläkin varastetaan idea pitsiseen myssyyn...

Mun Tekemä kirjoitti...

Todella kauniita asusteita! Ja niin suloist pipipuput!

Marja kirjoitti...

Hienoja! Varsinkin tuo ruskea huivi on huippuihana!

Purnauskis kirjoitti...

Aivan ihanat ja suloiset pipot!

Nunu kirjoitti...

Ihania! Pitsi ei oo koskaan tuntunut "mun jutulta", mutta nyt pitää ehkä harkita uudestaan.

NorppaStiina kirjoitti...

Tosi ihania! Minäkin olen katsonut noita ja ihaillut ja ajatellut, ettei pitsit ole mun juttu mutta himputti, et näyttää kivalta. Voi olla, että munkin mieli vielä muuttuu...

Katja kirjoitti...

Aivan huikea tuo pitsireunainen pipo!!

Nanni kirjoitti...

Ihanat! Tuollaiset ois kivat itellekin,mutta sitten tarvisin jo uuden takinkin. Hmm..eli takkiostoksille jos lähtis ensin ja sitten pipoa ompeleen! ;)

Elina kirjoitti...

voi kun ihania pipoja<3 ja tuo huivi, mitenköhän ehdin kaikki nämä reissun aikan tuleet ideat toteuttamaan...tahtoo myös itselle:)

Unknown kirjoitti...

Ihania!! Onko pitsi joustavaa? Jos ei, niin kiristääkö se päässä vai onko sinulla joku kikka jolla sen saa tuntumaan hyvältä? :-)

Anna kirjoitti...

Kiitos ihanista kommenteistanne!

Petra, pitsi ei ole joustavaa, mutta mitoitin pipon päänympäryksen mahdollisimman tarkaksi, että vaikka pitsi kiertää pipoa, tuntuu pipo päässä juuri sopivalta :) JOustava pitsi sopisi tällaiseen kyllä varmasti mainiosti, jos sellaista jostain löytyisi.

Jenni kirjoitti...

Oih ja Voih! Bongasin blogisi ja jes olen onnellinen siitä! Mä tuun niin hyvälle tuulelle ihmisten lahjakkuudesta tehdä näin mahtavia juttuja! Itellä kun on nuo ompeluvermeet niin peruskamaa ettei kehtaa alkaa mitään applikointejakaan kokeilemaan, niin käyn sitten piristämässä itseäni tällaisissa blogeissa.. Kiitos valtavan kauniista blogielämyksestä! :)

Anonyymi kirjoitti...

Ai kun ihania nuo puput, olen joskus itse ommelut tavallisia neliöitä pipityynyjä. Nämähän lämmitetään myös mikrossa tai jäädytetään pakastimessa? Kestääkö nuo silmät tuon lämmityksen? Yleensä nämähän tehdään kokonaan puuvillasta siksi. Tekisi mieli itsekkin tehdä tälläinen ystävän vauvalle.

Anna kirjoitti...

Kiitos <3

Anonyymi, kyllä nuo napit on miulla kestänyt mikrotuksen ja pakastuksen (olen testaillut nyt meidän vauvalla lämmitystä toosi monta kertaa) :) Testasin kyllä tämän asian ennen "lahjojen" antamista eteenpäin, kun olisi ollut nolo yllätys, jos silmät olisivat päättäneet esimerkiksi sulaa :) Toisaalta en kyllä tiedä, kestävätkö kaikki napit (muovi) mikrotusta, kun mielestäni muovisissa astioissakin on eroja. Kannattaa siis testata varmuuden vuoksi asiaa :)
Niin ja turvallisuussyistä tikata silmätkin monella pistolla kiinni, etteivät missään tapauksessa pääse irtoamaan.
Mukavia ompeluhetkiä :)

Katja - Tässä ja Nyt kirjoitti...

Oi voi, tuo pitsi kruuna kaiken :)