perjantai 2. heinäkuuta 2010

Koiran peti



Ja se olisi todellakin sitten koiranpeti...uusi sellainen ;)

Mites nämä minun koiralle suuntautuneet ompelukseni ovat näin kummasti lisääntyneet...hmm...
No tämä ompelu on ollut ajatuksissa ja suunnitelmissa jo pitkään, nimittäin uusi pehmeän muhkea koiran donitsipeti riittävän suuressa koossa, joka menisi vielä kokonsa puolesta aikuisenakin :)

Ja vihdoin se on valmiina! :) Jihaa!!! Nyt vosin sanoa, että hyvin suunniteltu on kuin puoliksi tehty :) Näin se vain näköjään on.

Aikaisemminhan tein hauvelillemme oman pedin virkaten, joka on tomittanut virkaansa olohuoneessa, kaiken keskipisteessä. Sitten murulta löytyy toinen peti makuuhuoneesta jossa kaveri viettää yönsä (jollei ole minun vieressäni, miehen työvuorojen aikaan) ;) Ja nyt mussukka tarvitsi ehdottomasti omaa petiä ulos terassille, jossa päivää paistatellaan ja nautitaan auringista.
Aiemmin virkkaamani kori-peti siirtyy siis ulos terassille ja tämä muhkeus jää täyttämään olohuoneen pedin paikkaa :)

Pedin mallia mietin hyvin pitkään. Halusin muhkean, kauniin ja helposti puhdistettavan pedin. Tämän vuoksi päädyin ompelemaan pedin reunuksen sisäpuolelle vetoketjun, josta vanu ja pedin täyte olisi mahdollista saada pesun ajaksi pois.

Pedin sisällä on siis pitkä "täytepötkö", jonka ompelin valkoisesta lakanasta ja pallokuitutäytteestä (ettei menisi niin herkästi nuppuiseksi ja paakkuiseksi). Tätähän käytetään myös tyynyissä. Pitkä vetoketju reunuksen siäpuolella helpottaa "pötkön" poistamista pesua varten ja tekee näin pedistä käytännöllisemmän ja helpommin pestävämmän, kuin koko ulkokuoren saa viskata koneeseen. Pedin sisään ompelin myös käytännöllisyyssyistä erillisen tyynyn pohjan päälle, joka myös helpottaa puhtaana pitoa ja pesemistä.
Ja voi mikä ihanaisen muhkea löhösänky tästä tulikaan! Sekä koira että emäntä ovat tyytyväisiä :)Tuossa vielä kuvaa yläkulmasta, josta pedin kokoa on helppo hahmottaa. Luulisi pedin menevän siis myös aikuisena :)

21 kommenttia:

Mirka kirjoitti...

No on todellakin viimeistelty ja kaikinpuolin täydellinen peti!! Tosi hieno!

Edellisen postauksen hernepussihässäkät on kanssa mainiot! Vois yrittää itekin tehä, jos joku lyhyt-niminen täyttäs vuosia :-D

Neiti R kirjoitti...

Onpa kyllä koiralla upia peti!

Mimmunen kirjoitti...

Ai että mikä ihanuus! Kyllä tuollaisella pedillä kelpaa pikkuisen ja vähän isommankin koiruuden köllötellä! Mullakin on ollut jo useamman vuoden mielessä tehdä vastaavantyyppinen uusi peti koiralle (jonka kehtaisi laittaa muuallekin kuin makkarin pimeimpään nurkkaan), mutta aina vain se on tekemättä ja (täytteetkin on odottaneet jo 3v kaapinpäällä...). Joskohan tuosta sinun upeasta luomuksesta saisin inspiraation...

Kirsikka kirjoitti...

Onpa ihana paikka hauvelilla, en yhtään ihmettele jos siinä viihtyy kun näyttää niin ihanan pehmeältä ja muhkealta. Meidän hauveli on joutunut tyytymään ihan tavalliseen koirapatjaan nojatuolin alla, mutta monesti on ollut mielessä että voisi jonkun mukavammankin paikan sille ommella. Varsinkin nykyisin kaveri nukkuu öisin salaa olohuoneen sohvalla ja sen kyllä huomaa sohvasta...Jos joku kerta innostun ompelemaan, niin sopiiko tuota sinun ideaasi käyttää kun on niin mainio?

Anni kirjoitti...

Ihana peti ja ihana murunen siellä pedissä :)

Kopioin idean siulta tarvittaessa...

Anna kirjoitti...

Kiitos ihanista kommenteistanne <3
Idea on vapaasti käytettävissä! Suosittelen, nimittäin se toimii ;)

Hoppu Design kirjoitti...

Aivan ihastuttava! jospa jaksaisin itse omalle haukulle samanmoisen vääntää....

Niina kirjoitti...

mahtava koiranpeti. ja fiksua tosiaan että päällisen saa irti pesua varten

NorppaStiina kirjoitti...

Wau! Tosi hieno!

PipetiPoo kirjoitti...

Kelpaa tuossa koiran koisia, pehmoiselta ja lokoisalta pesältä vaikuttaa. Onpa muuten veikeän näköinen söpöliini, kiinanharjakoirako hän on?

Anna kirjoitti...

PipetiPoo, Kiinanharjakoira tosiaan :)

Reitsu kirjoitti...

Aivan ihana peti ja söpö kira! Minkä mallinen tuo päälikangas on? Onko vaan iso pyöreä joka painetaan keskeltä alas ja siihen tuo tyyny päälle?

Anna kirjoitti...

Reitsu, tuo peti on "koottu" kaksipuoleisesta pohjakappaleesta (ovaalin muotoisia kappaleita nurjat puolet vastakkain), reunakappaleesta (vetoketjulla varustettu tuubi, johon täyteputkilo on pujotettu), erillisestä tyynystä ja erillisestä täytepötköstä.
Toivottavasti sait selvää epämääräisestä selityksestä :) Lisää saa toki kysellä.

Anonyymi kirjoitti...

Hieno!

Elina kirjoitti...

Kiitos ihanasta ohjeesta! Ystäväparillemme on tulossa koiravauva ja halusin tehdä hänelle pedin lahjaksi. Kauan mietin ohjetta ja googlen kautta löysin tänne =) En tiedä teinkö pedin ihan samalla tavalla mutta lopputulos oli ainakin toimiva ja omistajille mieluinen! Miun tekelettä voit halutessasi käydä kurkkaamssa täältä: http://viiriainenviiriainen.blogspot.com

T. Elina (-Annin kaveri)

Anonyymi kirjoitti...

Miten teit tuon pedin? Kun meille olisi tulossa 2 chihu vauvaa tuossa 3 viikon päästä ja petiä pitäisi ruveta vääntämään. Olen aika ensikertalainen näin ompelemisen suhteen niin tarvitsisin tarkkoja ohjeita :D

Anna kirjoitti...

Anonyymi, Ompelin pedin niin, että peti on koottu pohjakappaleesta, reunakappaleesta(jossa vetokeju), reunan sisällä olevasta vanutäytöpötköstä, sekä erillisestä pedin sisässä olevasta "sisätyynystä". Reunaosa on ommeltu ikäänkuin putkiloksi, jossa sivussa sisäpuolella on vetoketju. Tuo putkilo on ommeltu pohjakappaleeseen kiinni. Vanutäytöpötkö on ujutettu tuon reunaputkilon sisään ja pohjalle on lisätty tyyny :) Muuta erityistä huomioitavaa pedin teossa ei oikeastaan ole, kuin se, että reunaputkilon pituus on yhteneväinen pohjaympyrän halkaisijan kanssa.

Mukavia ompeluhetkiä!

Anonyymi kirjoitti...

Hei!

Ihastuin tuohon koiranpetiin minkä olet tehnyt ja ajattelin väsätä perheeseen tulevalle noutajalle isompikokoisena tuommoisen ihanuuden. Mistä löysit pallokuitua? tai osaisitko suositella jotain muuta edullisempaa täytettä petiin? Pallokuitua en löytänyt oikein mistään ja tuntuu että tavallisesta vanusta tulisi aika "kova" tai lässähtää helposti...

Anna kirjoitti...

Hei,

Ostin tuota pallokuitua pallokuitutyynyjen muodossa :) Monesti esim. Jysk:issä tai Robinhoodissa on hyvä pallotyyny-tarjouksia ja niitä olen hyödyntänyt ostamalla tyynyjä ja purkamalla ne pedin sisukseksi :)

T:Anna

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos vastauksesta! Todettiinkin tuossa kun yritettiin pallokuitua metsästää että halvemmaksi tulisi noita tyynyjä juuri Jyskistä ostaa xD pitääpä käydä jemmaamassa kun ovat tarjouksessa ;)

Laura M kirjoitti...

Teidän bloigin innoittamana myös Muffy sai vastaavan koiranpedin itselleen. Peti oli suosiossa jo ensimmäisenä yönä. Taidampa ommella toisenkin johon teen muhkeamman reunuksen.